Mijn loopbaan

 • Afgestudeerd in in handels- en financiële wetenschappen aan ICHEC ;
 • Getraind in ontspannende massages en aromatherapie tijdens een woonervaring in Bangkok;
 • 15 jaar ervaring in Human Resources,, waarbij ik trainingen heb gegeven in coaching , stress, burn-out en persoonlijke ontwikkeling.
  • 2006-2008: interim en recruitment consultant bij Randstad
  • 2008-2015: HR Officer en HR Business Partner bij Generali Belgium
  • 2015-2019: Talent Manager bij D’Ieteren
  • 2019-2021: HR Business Partner en Talent Manager, met teammanagement, bij de MIVB
 • Momenteel volg ik een opleiding in pyscho-lichaams-, emotionele en energetische therapie: EMTE-opleiding (energetische massagetherapie) bij het instituut voor energetische en emotionele psycho-lichaamstherapie in het Atmaram centrum in Vorst.

Deze verschillende ervaringen in Human Resources hebben mij in staat gesteld mijn vaardigheden te ontwikkelen in het ondersteunen en coachen van alle soorten werknemers, managers en hun teams op verschillende werkterreinen. Het menselijke karakter van mijn werk en de ontwikkeling van mijn medewerkers zijn voor mij van essentieel belang en staan steeds centraal in mijn activiteit.

Severine_Conseil

Mijn professionele reconversie

Na verschillende negatieve ervaringen in mijn leven te hebben doorgemaakt, begon geleidelijk een fysieke, mentale en emotionele uitputting zich van mij meester te maken en maakte letterlijk de sterke persoon die ik was kapot. 

Een lange weg en persoonlijk werk om mezelf weer op te bouwen begon toen, evenals een diepe introspectie van mijn waarden, mijn behoeften, mijn middelen, mijn grenzen, mijn verlangens.

Op zoek naar een nieuwe betekenis, om meer voor anderen te kunnen betekenen, en geconfronteerd met een cruciale en terugkerende behoefte om terug te gaan naar de basis, realiseerde ik me dat ik een essentiële dimensie in mijn werk miste, die van: " zorgen voor de andere ", in de letterlijke zin van het woord.

Het is door te experimenteren dat ik eindelijk mijn ware bestaansreden en mijn levensvreugde heb kunnen vinden: anderen ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, in hun vragen door middel van coaching maar ook om voor anderen te zorgen door middel van massage en pyscho-lichaams-, emotionele en energetische therapie om lichaam en geest op elkaar af te stemmen.

Dus nam ik de beslissing om van loopbaan te veranderen, mijn middelen, mijn sterke punten en wat mij diep van binnen drijft te gebruiken. Daarom blijf ik mezelf trainen op het gebied van lichaamspsychotherapie, nadat ik het zelf heb meegemaakt.

Waarom Knowing You?

KnowinG You " Omvat een dubbele boodschap:  "Knowing you" en "Now in You" :

 

"Knowing you"

Door onszelf te ontdekken, door te onderzoeken wie we zijn, wat we nodig hebben, wat belangrijk en zinvol voor ons is, door ons bewust te worden van onze hulpbronnen en door te bepalen wat we voor onszelf willen, neemt u de leiding over uw leven, maakt u uw eigen keuzes om jezelf te zijn en te worden wie je werkelijk wilt zijn.

Favicon

We hebben maar één leven, laat ons dan ook er het beste van maken!

 

"Now in You"

Het zit in u, reeds in u, dat u deze middelen hebt, deze kracht, zelfs als we het soms niet voelen, we denken en we zien het niet. Door middel van coaching, massage en/of psycholichaamstherapie, afhankelijk van wat u nodig hebt, wil ik me aanpassen aan u en uw persoonlijke ondersteuning bieden om u te begeleiden in deze reis vol vragen, gedachten, emoties en fysieke gevoelens. Dit om u in staat te stellen uw persoonlijke en/of professionele doelen te bereiken.

Dankwoord

Ik wil alle mensen bedanken die mij hebben gesteund en in mij hebben geloofd om mijn project te lanceren.

 

En vooral:

Mijn partner Benoît Loosveld die mij elke dag ongelofelijke kracht geeft.

Onze kinderen, Eline, Timéo & Luca, die me altijd terug in het hier en nu zetten en in die lichtheid en zorgeloosheid die zo belangrijk voor me is;

Mijn familie die me in alle omstandigheden van dichtbij of ver ondersteunt, ongeacht mijn keuzes en moeilijkheden die ik tegenkwam;

 

Mijn vrienden die mijn tweede familie zijn en die er altijd voor me zijn geweest, en meer in het bijzonder in dit project: Nathalie Lambrechts, Amandine Paoloni, Vivi Pham, Emilie Brown, Claire de Roos, Andréa Harmegnies, Stéphanie Mentrop, Grégory Malcause, Djazia Haddad , Olivia Weinberger, Emilie Mampia, Céline Lahy, Mylène Molas, Chantal Renders, mijn geweldige buren: Albert & Suzy.

Maar ook nieuwere mensen in mijn leven die ik niet toevallig heb ontmoet: Eve Wilmet, Fanny François, Delphine Legrand, Cédric Derixhon, Benoit Delbushaye, Delphine Brognez, Véronique Lelièvre, Karl Van de Gaer, Romanie Milioto, Sophie Romero, Christel Bosteels, de groep BAO-deelnemers en hun coaches.

En dank aan de geweldige professionals die me hebben gesteund en een nieuwe boost hebben gegeven: Nathalie La Greca, Hélène Feuillat, Alix Van Calster, Claire Carnoy, Lorenzo Dragonnetti, Bruno Gérard, Cathy Kennes.

Veel dank ook aan Vivi voor de professionele foto's, aan mijn schoonvader Alex Cornil voor het vertalen van mijn site in het Nederlands en aan Kurt en Glenn Callens voor het bouwen van mijn website.

En zonder de persoon te vergeten die me ondersteunde en ervoor zorgde dat ik me wilde trainen in lichaamspsychotherapie: Isabelle Slinckx.

Van harte bedankt!

Severine_HD_15